Zonneboiler – groene warmte!

Door de laatste subsidies zullen de zonneboilers naar de toekomst die erg populair worden. Deze zonneboiler kan er voor zorgen dat je energiefactuur tot de helft kan halveren op warm water. Deze boilers zorgen er voor dat u kan genieten van milieu vriendelijk warm water. Hij zet namelijk al het water om naar warm water, door gebruik te maken van de zon. Er bestaan verschillende soorten installaties en modellen zonneboilers.

Op deze pagina kunt u kennis maken met dit toestel. Verdere inlichtingen over de subsidie van een zonneboiler kan je vinden op onze speciale subsidie pagina. Als er informatie te kort staat op deze website, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Principe en werking

De collector is het basis principe van een boiler. In zo een collector wordt de warmte van de zon opgeslagen. Hierna zal de warmte doorgestuurd worden naar een speciale (giftige!) vloeistof. Deze vloeistof stroomt door de buizen onderaan de collector. De stroom wordt ontwikkeld door een pomp waardoor de vloeistof kan bewegen. Door deze stroming kan al het water verwarmen over héél het oppervlak. De naverwarmer zorgt er voor dat het warm water naar de woning kan stromen. Het principe is dus héél simpel en zo een boiler kan er voor zorgen dat een hele woning voorzien wordt van warm water.

Verschillende type zonneboilers

Als je van plan bent om een zonneboiler te installeren, dan zal u moeten kiezen tussen drie verschillende soorten zonneboilers. De CV zonneboiler, De compacte zonneboiler of gewoonweg de standaard versie. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, capaciteit en grootte.

De CV zonneboiler werkt eigenlijk omgekeerd. Dit toestel heeft geen naverwarmer nodig. Hij zal gebruik maken van de CV leiding. Hierdoor kan het water altijd warm gehouden worden. Dat wilt zeggen dat u altijd warm water zal hebben omdat er een grote massa water niet wordt gebruikt en altijd klaar staat om toch te kunnen consumeren.

De compacte zonneboiler heeft geen watervat nodig om water op te slaan. Maar hij zal gebruik maken van een rechtstreekse verbinding tussen de collector. Daardoor zal het overtollig water gespaard blijven. Deze collector heeft wel enkele nadelen. Één daarvan is dat hij erg zwaar is. Ook is deze collector groter. Dat wilt zeggen dat het toestel niet op elk standaard dak zal kunnen worden geïnstalleerd.

De standaard zonneboiler is de meest gebruikte zonneboiler. Hij werkt volgens het principe dat bovenaan beschreven staat. Meestal is de diameter 65 cm voor het watervat en het oppervlakte zal liggen tussen de 2,5 en 3 m³.

Zwembadverwarming

Met de economie gaat het goed in Nederland. Vroeger was een zwembad installatie in hun eigen tuin vaak voor de rijke mensen. Nu zijn er al heel veel gewone huismoeders die een zwembad kunnen plaatsen in hun tuin. Het grote probleem is dat het in Nederland vaak koud is. Het water neemt altijd de warmte van de omgeving over. Dus zal het water ook koud worden en dat is natuurlijk niet leuk om in te zwemmen.

Door de zonne energie is het mogelijk geworden om toch tijdens de winter een duik te nemen in je eigen zwembad. Dat is mogelijk door de zwembadverwarming om zonnepanelen. Deze verwarming is geschikt voor alle soorten zwembaden. Het is zelfs mogelijk om zwembadverwarming te gebruiken om een opblaasbaar zwembad.

Het is heel makkelijk en het is heel snel om een zwembad op te warmen. Het zal niet veel tijd in beslag nemen voor je zwembad warm water heeft. U zal slechts twee toestellen moeten aanschaffen om je zwembad op zonnepanelen op te warmen. Ten eerste heeft u een pomp(1) nodig. Deze vormt de leiding van de pomp(2) naar het zwembad.

Aangename Warmte!

Door de technologie van vandaag is het makkelijk mogelijk om een zwembad op te warmen tot een aardige warmte van maar liefst 35 tot zelfs 40 graden! Dit is perfect voor een leuke plons in het water. Tijdens de winter zal het zwembad wel roken in de lucht, maar dit zorgt voor extra plezier.

Als je naar een winkel gaat waar ze zwembad spullen verkopen of simpel weg op internet iets gaat bestellen. Dan moet u er rekening mee houden dat je voor een zwembad met een oppervlakte van +-7 meter minstens 1 collector nodig hebt. Het is echt niet moeilijk om de installatie van je zwembadverwarming zelf te doen. U hoeft hier geen speciale firma voor aan te duiden. Het is een kwestie van verbinden en de handleiding te volgen.

Als u niet van plan bent om tijdens de winter te zwemmen. Dan kunt u simpelweg de collectoren oprollen. Op deze manier is het makkelijk om ze in de garage te plaatsen tot de volgende zwempartij. De zwembadverwarming op zonnepanelen (zonne-energie) is bovendien ook goed voor de lucht. Omdat er geen co2 uitstoot is komen er ook geen schadelijke stoffen vrij. Weer een stap naar de goede richting. Welk excuus kunnen de papa’s nu nog gebruiken om geen zwembad te plaatsen?

Wilt u ook direct weten hoeveel u kunt besparen met groene energie? Gebruik dan de super handige Energievergelijker!