Leveranciers groene energie

Tegenwoordig is de term groene energie helemaal hot. De verheid stimuleert het gebruik van groene energie en iedere energieleverancier adverteert met groene energie. Maar waar kun je als particulier nu groene energie krijgen?

Nederland kent een groot aantal energieleveranciers waarvan een aantal grote jongens het merendeel van de markt in handen hebben. Deze energiemaatschappijen leveren vrijwel allemaal ook groene energie. Onderstaande energiemaatschappijen zijn de bekendste leveranciers van groene energie.

Eneco

Eneco is een van oorsprong Nederlandse energiemaatschappij die de nadruk sterk legt op de levering van duurzame energie. Sinds 2008 heeft Eneco de nadruk gelegd op de levering van groene stroom en groen gas. HollandseWind is een product van het bedrijf waarmee klanten korting ontvangen hoe harder het waait. Daarnaast biedt energieleverancier Eneco Toon, een handige thermostaat waarmee klanten zelf hun energieverbruik bij kunnen houden en inzichtelijk maken. Tot slot levert Eneco zelf ook zonnepanelen die ze installeren en onderhouden.

Wilt u groene energie van Essent bestellen?

NUON

Net als Eneco zet ook Nuon groot in op windenergie. Met Nuon windstroom ontvangt u groene stroom, opgewekt in het Alexia Windpark. Daarnaast profiteert u met Nuon windstroom van een vaste energieprijs voor de komende 5 jaar. Geen prijsstijgingen!

Naast de windenergie levert Nuon ook zonne-energie. Deze groene stroom wordt opgewekt door eigen zonnepanelen. Mocht je meer stroom genereren dan je op dat moment zelf nodig hebt? Dan wordt de groene stroom terug geleverd aan het energienetwerk van Nuon en ontvangt u een vergoeding voor de geleverde stroom. Het doel van Nuon is dat in 2015 een miljoen huishoudens van zonne-energie gebruik maken.

Essent

Essent biedt haar klanten groene energie en gas dat ook echt groen is. De groene stroom die Essent levert is voor 80 procent afkomstig uit wind-, zonne-, water- en schone biomassa-energie uit Nederland. Daarnaast is het geleverde groene gas co2 neutraal. Hiervoor betaalt de klant een klein bedrag per kubieke meter extra, waarmee Essent vervolgens duurzame projecten financiert. Groene energie van Essent is dus gegarandeerd goed voor het klimaat.

Wilt u ook direct weten hoeveel u kunt besparen met groene energie? Gebruik dan de super handige Energievergelijker!