Groene energie vergelijken

Welkom op vergelijkgroeneenergie.nl, dé website met alle informatie over groene energie en energieleveranciers in Nederland!

Groene energie is populair in Nederland. Steeds meer consumenten willen groene stroom en groen gas om zo hun steentje bij te dragen aan het milieu en de leefomgeving. Energieleveranciers spelen hier handig op in en bieden zonnepanelen, windenergie en groen gas aan.

Waar moet je nu eigenlijk precies op letten? En welke leveranciers zijn het goedkoopst? U leest er alles over op deze website! Van energie overstappen kan voor een grote besparing zorgen!

Groen gas

Naast groene stroom wordt ook steeds vaker het gas ‘groen’. Groen gas is gas dat net als aardgas te gebruiken is (om bijvoorbeeld mee te koken), maar niet het uitputtelijke karakter heeft van aardgas. Groen gas is verbeterd biogas dat hernieuwbaar is.

Groene stroom

Groene stroom is erg in opkomst. Steeds meer huishoudens stappen van grijze energie af en nemen groene energie. Hiermee dragen ze een steentje bij aan een beter milieu zonder dat ze er iets voor hoeven doen.

Groene stroom is beter voor milieu

Groene stroom wordt in tegenstelling tot traditionele grijze stroom opgewekt uit duurzame bronnen. Hierdoor is groene stroom vele malen beter voor milieu en omgeving dan grijze stroom. Lees alles over het opwekken van groene stroom.

Vergelijk groene stroom

Het vergelijken van groene stroom kan een aardige besparing opleveren. Het is niet ongebruikelijk dat andere energieleveranciers enkele tientallen euro’s per maand goedkoper zijn. Vergelijk daarom alle energieleveranciers en vindt de beste aanbieding door middel van een energievergelijker!

Groene energie nieuws

Subsidie op groene energie

Groene energie werd gestimuleerd door de overheid met behulp van subsidies. Wie voor duurzame energie koos zou een tegemoetkoming in de kosten kunnen verwachten. Op dit moment worden echter steeds meer subsidies afgeschaft omdat de bodems van de subsidiepotjes bereikt zijn.

Zo is de subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers sinds 2013 gesloten. Bedrijven kunnen nog wel een subsidie aanvragen, de zogenaamde SDE+.

Meer informatie over energie vindt u op: